affenpinscher

Alla inlägg den 4 februari 2015

Av Melina - 4 februari 2015 09:02


En ny studie från Kansas State University veterinär diagnostiker finner att husdjur med out-of-date rabiesvaccinationer är mycket osannolikt att utveckla dödlig sjukdom om de får en rabies booster omedelbart efter exponering för viruset.

Fyndet ger djurägare, veterinärer och folkhälsatjänstemän nya alternativ när man står inför den svåra situationen för karantän eller ens euthanizing ett husdjur som har utsatts för rabiesvirus, säger Michael Moore, projektledare för Kanas State University Veterinary Diagnostic Laboratory.


"Detta har potential att spara en massa husdjur liv", säger Moore. "Vår förhoppning är att nu djur med en out-of-date vaccinationsstatus som är utsatta för rabies kommer att tillåtas att hanteras på samma sätt som hundar och katter med upp-to-date vaccinationer. De kommer att få en booster och en 45 -dag observation hemma. "
Moore genomfört studien med Rolan Davis, referens diagnostiker av veterinär Diagnostic Lab; Derek Mosier, professor i diagnostisk medicin och patobiologi; Christopher Vahl, biträdande professor i statistik; och kollegor på statistik Intelligence Group LLC och Centers for Disease Control and Prevention.


Resultaten visas i Journal of American Veterinary Medical Association studien, "Jämförelse av anamnestiska svar på rabiesvaccination hos hundar och katter med ström och out-of-date vaccinationsstatus." Det är den första studien att presentera vetenskapliga data för djur med out-of-date rabiesvaccinationer.


Varje år i USA har cirka 6.000 dokumenterade fall av rabies, mestadels i tvättbjörnar, skunkar, fladdermöss och rävar. Sjukdomen är vanligtvis dödlig för djur. Husdjur med out-of-date vaccinationer som utsätts för rabiesvirus måste antingen stanna i observerade karantän i sex månader - vilket kan kosta ägarna $ 5,000- $ 7,000 - eller avlivas.

"Jag får samtal från en massa människor runt om i USA som är mycket tråkigt eftersom de var tvungna att avliva sina husdjur eftersom de inte hade råd karantänkostnaden", säger Moore. "Även om en ägare har råd karantänen, kan de inte se sina husdjur i sex månader."


I studien undersöktes 74 hundar och 33 katter med aktuella och out-of-date vaccinationer rabies. De flesta av djuren var ett till två år out-of-date på sina vacciner. En mindre segmentet var tre till fyra år out-of-date.
Forskare studerade anamnestiska reaktioner hos djuren antikropps. De fann att när ett djur med en out-of-date vaccination fick en boostervaccination, de neutraliserande antikroppar i djurets blod steg, skyddar djuret mot exponering för rabiesvirus.


"I grund och botten när ett djur har vaccinerats, kan de få en booster om de utsätts för rabiesvirus", säger Moore. "Då deras chanser för att överleva detta virus är mycket, mycket bra."

Rabies booster är bara effektivt om ett djur har fått sin första rabiesvaccination, sade Moore.
Samtidigt genomför försök, undersökningar fann också att vissa tillverkares formuleringar för deras ettåriga och treåriga rabiesvaccin var identiska.


Förutom de medicinska fördelar, Moore sade iakttagelserna kan bidra till att klargöra och forma den nuvarande riktlinjerna för husdjur som är utsatta för rabiesvirus.


"Om du relatera detta till människors hälsa, är människor grundas med en initial vaccinationsserie och sedan har neutraliserande antikroppar kontrolleras emellanåt", säger Moore. "Om dessa antikroppar sjunker under en viss nivå, vi fick en booster. Medan vacciner är licensierade för ett visst antal år, inte immunförsvaret inte synkronisera till ett datum i kalendern och stänga eftersom det nått just den datum. "

Av Melina - 4 februari 2015 08:58

 


Valpsjuka, en virussjukdom som blivit infektera de berömda lejon i Tanzanias Serengeti nationalpark, tycks spridas genom flera djurarter, enligt en studie som publicerades av en transkontinentala team av forskare. Skriva i tidskriften Proceedings of the National Academy of Sciences, säger de inhemska hundar är inte längre den främsta källan till sjukdomens överföring till lejon och att vilda rovdjur kan bidra också.


Deras resultat visar att i naturliga ekosystem, kan ett dödligt virus hoppa mellan arter och trivs, och därmed hota utsatta djurpopulationer.


"Vår studie visar att dynamiken i valpsjukevirus är mycket komplicerade och ett breddat synsätt - inte bara fokuserar på de inhemska hundar - krävs om vi ska kunna bekämpa sjukdomen bland lejon och andra vilda djurarter", säger veterinär forskare Felix Lankester i Washington State Universitys Paul G. Allen School för global djurhälsa, medförfattare baserad i Tanzania.


År 1994 torkas en mystisk neurologisk åkomma ut 30 procent av lejon befolkningen i Serengeti, en av de största vilda regionerna i världen. Forskare bestäms det var valpsjuka, en sjukdom tidigare trott att infektera endast hundar, prärievargar och ett fåtal andra däggdjur. Bevis föreslog lejonen hade avtalat viruset från hundar som bor i byar och bosättningar i närheten. En inhemsk hund vaccinationskampanj lanserades för att stävja infektionen s spridning. Det fungerade - bland hundar, åtminstone.


Efter att ha analyserat tre decennier av blodserum uppgifter som samlats in från lejon och inhemska hundar, studiens forskare upptäckte att viruset fortsätter att cirkulera i lejonpopulationen samtidigt avsevärt minskar bland hundar.
Hundens roll i att sprida sjukdomen tycks krympa, avslutar papperets författare, ett internationellt team av veterinärer, sjukdoms ekologer, epidemiologer och matematiska biologer.


"Inhemska hundpopulationer omedelbart omger Serengeti nationalpark är inte den enda drivkraften för hund valpsjuka infektioner i lejon, och dess uthållighet är sannolikt att involvera en större flervärdsamhället", skriver de.

Andra arter, inklusive hyenor och schakaler, förmodligen sänder sjukdomen och hålla den hotande i naturen, säger de. Följaktligen utbrott bland lejon och andra redan hotade djur kan inträffa när som helst.


Forskare säger mer arbete är nödvändigt för att identifiera vilka arter spridda valpsjuka och vad som utlöser de spridningseffekter. Till exempel, är det troligt att en smittad hyena eller annan rovdjur som livnär sig på kadaver kan skingra viruset genom slemsekret till andra rovdjur på samma plats.


En bättre förståelse av valpsjukevirus och dess dynamik i naturen är nödvändig för att effektivt övervaka och bättre kontrollera sjukdomen bland lejon och andra hotade djur, forskarna rapporterar.

Av Melina - 4 februari 2015 08:49

 

GoDaddy contretemps
Den ursprungliga vädring av kränkande och förnedrande GoDaddy annons ursprungligen planerad att vara en kommersiell under Super Bowl var på Today Show. Omedelbart tumult började som dessa sidor började ta emot ett stort antal kopior av e-postmeddelanden till GoDaddy platsen avbryta relationer med dem för att köra den här annonsen. För de som känner, visar dramatiserade plats en uppfödare dragande hennes Golden Retriever valpar i den öppna baksidan av en pick-up truck, vilket orsakar en att falla av och gå vilse. Vid valpens slagna avkastning, meddelar uppfödare att hon har sålt honom över hennes GoDaddy hemsida och snabbt knuffar valpen på baksidan av en skåpbil. En aldrig tidigare skådad out-ifrån hundälskare överallt orsakade GoDaddy att dra detta Super Bowl annons. Inte bara var det en förvrängning av inställningen hos hundratusentals ansvariga uppfödare men det ignorerade den kärlek och hängivenhet från uppfödare för sina hundar och deras get. Några av kommentarerna på sociala medier visade sig också i ett fält dag för anti renrasiga hund sentimentet. Att AKC spelade en roll i att väcka offentlig kritik av annonsen är bra att lära sig, men dessa sidor är något skeptisk till PR direktörens kommentarer som skickas ut till alla delegater att på grund av den överväldigande kritik som riktades mot GoDaddy från AKC, våra väljare och hund älskare allt den kommersiella inte kommer att sändas. Det tar en by för säker i dessa typer av fall och en part eller organisation bör inte försöka ta allt beröm om det totala och generella svar på denna annons.


En intressant DOG NEWS UNDERSÖKNING
Denna veckas Veckans fråga skickades endast till godkända alla-ras domare. Det var vårt tänkande att de hade minst att förlora genom att svara sanningsenligt och svara utan att dra strängar gjorde dem alla som svarade. Alla trodde styrelseledamöter bör inte få heller ansöka om ytterligare raser samtidigt sitter i styrelsen och som i grunden är det en upplevd om inte faktiska intressekonflikter för folk som dömer etablera ett domare Godkännande system. Ganska häpnadsväckande att få den sortens enhällighet i yttrande från människor som är kända för inte alltid vara överens om så många ämnen. År sedan innan Haworth Hoch bröt helgd styrelseledamöter gentemot domare som filosofin utökades av Bob Berndt frågan skars och torr. Ingen blandning av de två positionerna-låt oss tänka på att återvända till de dagar för säker.


Morgonen efter
Måndag morgon quarterbacking om TV betyg för AENC har redan börjat. Visst ett faktum är säkert de siffror som släpptes av AKC måste kontrolleras och dubbelkollas. Oavsett om det är de Möt Raser närvarosiffror på Javits Center, eller storleken på åskådaren tränger på AENC, eller antalet nattetid live streaming eller dagtid live streaming finns det lite att kontrollera mot att bestämma verkligheten i siffrorna rapporterade . Faktiskt dessa sidor har bett om och aldrig fått några siffror för årets AENC händelse. Kanske beror det på att alltför många människor inte ens vet vad AENC står för !! De vet Invitational (vilket det inte längre), de vet Eukanuba men AENC glömma det. AKC kan ha en direktör för Public Relations och en Manger för Public Relations samt - man skulle hoppas att de skulle ta fram ett system som innebär att människor hänvisar till händelsen som AKC showen och inte Eukanuba !!


AKC och dess dotterbolag FÖRHÅLLANDE
Det är extremt svårt att förklara mycket mindre förstå det inbördes reaktioner bland AKC och dess olika dotterbolag. Den mest uppenbara konflikten är när man frågar de krafter som på AKC hur de kan hålla och köra en händelse såsom AENC mot licensierade sponsrade medlem och icke-medlemsklubbar inom organisationen. Spelar det verkar som AKC konkurrerar snarare än samarbetar med andra affiliates också? Till exempel, varför AKC utveckla konkurrerande produkter, som att spåra enheter som till synes är i konkurrens med AKC Återförena! Varför det donera pengar till Theriogenology program snarare än att samarbeta med sin egen AKC-CHF för att utveckla bidrag och forskning med anknytning till avel? Borde och kunde dessa relationer förbättras och i så fall hur? Likaså hur gör produkter såsom Reggie Box och Woof Tag gynna organisationen och vidare sitt uppdrag och varför har organisationen gjort ett beslut att direkt producera sådana produkter snarare än ingå licensavtal? Kanske dessa är några bra frågor att höja dem kör för styrelsen i mars-du tror?


Trodde för VECKAN
Dessa sidor är nyfiken på vad forskningen har genomförts eller om det finns några bevis för att Woofipedia, sociala medier, eller nya produkter har lyckats få yngre personer som deltar i AKC sport eller är intresserade av renrasiga hundar. Och medan vi analyserar den tanken vänligen meddela bevis med tanke på hur Woofipedia har gynnat AKC och hur de miljontals Facebook anhängare AKC har hjälpt AKC att avancera sitt uppdrag och budskap? Bara tänka högt är vi !!!

Av Melina - 4 februari 2015 08:44

Den gångna helgen var vi i Ocala, Florida för att gå till showerna och stora ta ledningen partiet hölls hemma hos Larry Cornelius och Marcelo Veras samt att delta i dubbla massan firar livet för Marjorie och Jim McTernan i deras antagna hemstad Punta Garda ungefär tre timmars bilfärd bort. Firandet av livet för de McTernans var tråkigt men inspirerande också. Jag blev besviken över att det inte fanns någon representant från Montgomery County Kennel Club där dock en del av de nuvarande hund människor som var där var Barbara Miller, Henrietta Lachman, Desmond Murphy, Patty Keenan, Larry Cornelius, Ann Thomas och Linda Meyers. Jag gjorde aldrig göra det till showerna på de nyligen redone Ocala Showgrounds men alla rapporter var mycket positiva. Jag kom ner med den influensaliknande bugg och tillbringade den bättre tid av min resa i sängen i motellrum. Temat för årets TTLParty var hjältar och skurkar och underhållning och mat ganska spektakulärt. Det var ett kvalster kyliga så ordningen på natten var rockar ibland men den stora publiken verkade njuta av själva oerhört. Jag har hört de Virginia visar gjorde ett TTL fest samt som var framgångsrik också men inte utan problem också som försvann så småningom. Varför det finns en sådan oro i vissa kretsar om att ha drag som underhållning är för passe att ens skriva om men det höja hackles för vissa gör det inte! Återvände hem en dag tidigt tack och lov till en kraftig storm där vi bor ändå som staden var nästan stängdes på tisdagen. Trots utslag av kritik om överreagerar särskilt i NYC sig är jag från skolan som säger bättre att fela på sidan av försiktighet än att vara ledsen efteråt. Kan ni föreställa er reaktionen hade borgmästaren (som inte är en av mina favoriter) och guvernören satt på åskådarplats och inte gjort någonting och stormen hade inte veered de få miles österut? Vi bor på ön så vi bli begravd men inte så långt öst till helt lamslagen av storm snöstorm. Det finns flera områden inom AKC som nu proaktivt svarar vad den anser vara fel eller fel eller meningsskiljaktigheter med uttalanden i hund pressen. Detta är oerhört positivt tror jag men verkligen om marknadsföring och kommunikation Avdelningschef Chris Walker kommer att göra detta han borde vara 100% positivt om det som han säger. Till exempel i förra veckans nummer fanns en anteckning till DOG NEWS tryckt i Brev till Editors kolumnen där han säger "Jag ville bara klargöra om logotypen har vi inte ändrat AKC logotypen, förblir den nuvarande logotypen i bruk och kommer att vara den huvudsakliga logotypen framöver. "Men styrelsens protokoll säger" denna version av logotypen (den nya) ska fasas in för att användas i alla AKC trycksaker. "det är två ganska motstridiga uttalanden och eftersom styrelsens protokoll är den officiella registreringen av vad som händer vi är tvungna att fråga, är vad som händer ??? Är protokollet korrekt eller är Mr Walker-en skulle lita på och hoppas att ena sidan vet vad den andra kanske tänker eller gör !! Det har skett betydande oro i vissa kretsar som AKC inte har gjort tillräckligt avancerad publicitet för tv-serien om AENC, som ska luftas på Januari 31. Denna oro kommer från både tiden för vädring (09:00 EST) och Kabel Channel Lifetime, vilket inte precis den mest premiären av kanaler. Tiden för förlopp vädring är trubbig i mina ögon ändå-Plötsligt fredagen 23 januari en direktör inlägg följande on-line.

Av Melina - 4 februari 2015 08:38

 


Det surrar kring affenpinscher hundras på onsdag morgon, efter segern på tisdag kväll av en art förebild i Westminster Kennel Club utställning, är pinsamt för finsmakare. Sådana personer kan inte riktigt stolta över att veta hela tiden vad världen har plötsligt upptäckt - den grundläggande överklagande av Affie. För dem är det som att veta att växterna växer i smuts och havet smakar salt.


Den Westminster segraren heter Banana Joe, och om du tvivlar hans avslappnade överlägsenhet i konkurrens om sina kamrater, bör du ta en stund att granska videon av hans triumf i bäst-i-breed tävling. Där hans co-prover bara trav, kråma han, kasta tassarna framåt som om han kör på vatten; där de andra hundarna lockas av sin medfödda vakenhet till distraktion, behåller han ett lätt fokus.


Sedan titta hans glada dans på att vinna best in show, och hans fjädern i vinnarcirkeln. Hunden är all glädje. Visst är han. Hans tyska rasen namn betyder "apa". Han kallas "banan". Det är som att kalla en häst "morot". Automatisk lycklig.

Vilka Affenpinscher aficionados vet är att i århundraden rasen har belånade sin enorma charm att insinuera sig i det kulturella livet för människor, dess värdarter. Till exempel. Om du har besökt Phillips Collection i Washington du har hittat dig själv förundras över Pierre-Auguste Renoirs Luncheon av roddpartit (1881).


Vad förklarar luften av tomgång glädje på scenen? Är det de fyra flaskor vin på bordet? Den misstänk avsmalnande cigarett i båtsman hand? Eller är det hunden, också på bordet? En affenpinscher, enligt affenpinscheren Alliance.

Ett mycket tidigare exempel kan vara en mindre duk av den holländska målare Gabriel Metsu, en soldat emot en ung kvinna (1661). Denna renässans valp verkar inte så glad som den lilla killen som fick gå på båt parten; faktum är att han verkar blöt. Men han bär formen av en Affie, och han är större än de moderna arter, som affenpinschers var när de först dök upp som en ras, i Tyskland i början av 17-talet.


Så smittsam är överflödet av rasen - känd för franska som Diablotin moustachu "Moustached liten djävul" - att det spelade en huvudroll i kabaréer i Europa mellan krigen, säger alliansen. För affenpinschers uppvisar en ovanlig känsla för performativ knep, som alla som någonsin tillbringat allvarliga tid med vet.


"Jag har aldrig haft mina händer på ett bättre affenpinscher. Någonsin" Westminster domaren, Michael Dougherty, sade om Banana Joe i en post-show intervju med New York Times. Om du vet Affenpinschers, ni vet som säger något.

Presentation

Affenpinscheren, även känd som "Monkey Dog" ("Affen" betyder "apa / apa" på tyska, och "Pinscher" betyder "terrier"), är liten men feisty, full av sädesvätska och energi. Denna mustachioed liten djävul härstammar från de många små terrier som befolkade 17

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<<
Februari 2015
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards