affenpinscher

Direktlänk till inlägg 4 februari 2015

Rabies booster försvarar husdjur mot sjukdomen

Av Melina - 4 februari 2015 09:02


En ny studie från Kansas State University veterinär diagnostiker finner att husdjur med out-of-date rabiesvaccinationer är mycket osannolikt att utveckla dödlig sjukdom om de får en rabies booster omedelbart efter exponering för viruset.

Fyndet ger djurägare, veterinärer och folkhälsatjänstemän nya alternativ när man står inför den svåra situationen för karantän eller ens euthanizing ett husdjur som har utsatts för rabiesvirus, säger Michael Moore, projektledare för Kanas State University Veterinary Diagnostic Laboratory.


"Detta har potential att spara en massa husdjur liv", säger Moore. "Vår förhoppning är att nu djur med en out-of-date vaccinationsstatus som är utsatta för rabies kommer att tillåtas att hanteras på samma sätt som hundar och katter med upp-to-date vaccinationer. De kommer att få en booster och en 45 -dag observation hemma. "
Moore genomfört studien med Rolan Davis, referens diagnostiker av veterinär Diagnostic Lab; Derek Mosier, professor i diagnostisk medicin och patobiologi; Christopher Vahl, biträdande professor i statistik; och kollegor på statistik Intelligence Group LLC och Centers for Disease Control and Prevention.


Resultaten visas i Journal of American Veterinary Medical Association studien, "Jämförelse av anamnestiska svar på rabiesvaccination hos hundar och katter med ström och out-of-date vaccinationsstatus." Det är den första studien att presentera vetenskapliga data för djur med out-of-date rabiesvaccinationer.


Varje år i USA har cirka 6.000 dokumenterade fall av rabies, mestadels i tvättbjörnar, skunkar, fladdermöss och rävar. Sjukdomen är vanligtvis dödlig för djur. Husdjur med out-of-date vaccinationer som utsätts för rabiesvirus måste antingen stanna i observerade karantän i sex månader - vilket kan kosta ägarna $ 5,000- $ 7,000 - eller avlivas.

"Jag får samtal från en massa människor runt om i USA som är mycket tråkigt eftersom de var tvungna att avliva sina husdjur eftersom de inte hade råd karantänkostnaden", säger Moore. "Även om en ägare har råd karantänen, kan de inte se sina husdjur i sex månader."


I studien undersöktes 74 hundar och 33 katter med aktuella och out-of-date vaccinationer rabies. De flesta av djuren var ett till två år out-of-date på sina vacciner. En mindre segmentet var tre till fyra år out-of-date.
Forskare studerade anamnestiska reaktioner hos djuren antikropps. De fann att när ett djur med en out-of-date vaccination fick en boostervaccination, de neutraliserande antikroppar i djurets blod steg, skyddar djuret mot exponering för rabiesvirus.


"I grund och botten när ett djur har vaccinerats, kan de få en booster om de utsätts för rabiesvirus", säger Moore. "Då deras chanser för att överleva detta virus är mycket, mycket bra."

Rabies booster är bara effektivt om ett djur har fått sin första rabiesvaccination, sade Moore.
Samtidigt genomför försök, undersökningar fann också att vissa tillverkares formuleringar för deras ettåriga och treåriga rabiesvaccin var identiska.


Förutom de medicinska fördelar, Moore sade iakttagelserna kan bidra till att klargöra och forma den nuvarande riktlinjerna för husdjur som är utsatta för rabiesvirus.


"Om du relatera detta till människors hälsa, är människor grundas med en initial vaccinationsserie och sedan har neutraliserande antikroppar kontrolleras emellanåt", säger Moore. "Om dessa antikroppar sjunker under en viss nivå, vi fick en booster. Medan vacciner är licensierade för ett visst antal år, inte immunförsvaret inte synkronisera till ett datum i kalendern och stänga eftersom det nått just den datum. "

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Melina - 4 februari 2015 08:58


    Valpsjuka, en virussjukdom som blivit infektera de berömda lejon i Tanzanias Serengeti nationalpark, tycks spridas genom flera djurarter, enligt en studie som publicerades av en transkontinentala team av forskare. Skriva i tidskriften Procee...

Av Melina - 4 februari 2015 08:49

  GoDaddy contretempsDen ursprungliga vädring av kränkande och förnedrande GoDaddy annons ursprungligen planerad att vara en kommersiell under Super Bowl var på Today Show. Omedelbart tumult började som dessa sidor började ta emot ett stort anta...

Av Melina - 4 februari 2015 08:44

Den gångna helgen var vi i Ocala, Florida för att gå till showerna och stora ta ledningen partiet hölls hemma hos Larry Cornelius och Marcelo Veras samt att delta i dubbla massan firar livet för Marjorie och Jim McTernan i deras antagna hemstad Pu...

Av Melina - 4 februari 2015 08:38


    Det surrar kring affenpinscher hundras på onsdag morgon, efter segern på tisdag kväll av en art förebild i Westminster Kennel Club utställning, är pinsamt för finsmakare. Sådana personer kan inte riktigt stolta över att veta hela tiden vad v...

Presentation

Affenpinscheren, även känd som "Monkey Dog" ("Affen" betyder "apa / apa" på tyska, och "Pinscher" betyder "terrier"), är liten men feisty, full av sädesvätska och energi. Denna mustachioed liten djävul härstammar från de många små terrier som befolkade 17

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<<
Februari 2015
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards